top of page

Пица с блат от киноа



Пица с блат от киноа без брашно, без яйца, яде се с пръсти, а не с нож и вилица, тъй като не се разпада в ръцете Ви, вкусно, здравословно и никога не е достатъчно! : )





 

Рецепта: Необходими продукти:

За блата: 1 ч.ч киноа (предварително накисната във вода за поне 8 часа) 1/3 ч.ч вода 1 ч.л бакпулвер 2 с.л зехтин За плънката 7-10 с.л доматено пюре 1 топка моцарела Босилек/риган Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 220 градуса с вентилатор. Изплакваме киноата от водата, в която се е накисвала, оцеждаме я и я слагаме в блендер. Добавяме минералната вода и бакпулвера и блендираме до получаване на хомогенна смес. Изсипваме сместа в купичка, добавяме зехтина и разбъркваме. Застиламе малка кръгла тавичка с диаметър 23 см с хартия за печене и изсипваме сместа за блата отгоре. Печем 15 минути, след което изваждаме блата, обръщаме го на другата страна и печем още 15 минути. След това, добавяме отгоре доматеното пюре и моцарелата, нарязана на кръгчета, намаляваме фурната на 200 градуса и печем още 10 минути. След като малко поизстине пицата завършваме с пресен босилек или риган и поднасяме на пицоОбожателите!


П.С: ако искате по-голяма пица, или няколко на брой, удвоете продуктите.

 

Да Ви е сладко!


Защото всеки заслужава здравословен десерт!

bottom of page