top of page

Брауни с портокал


Когато се срещнат Шоколадът и Портокалът се получава едно неустоимо произведение на вкусове...Това портокалово Брауни

ще ви донесе шоколадова сладост с лека горчивина, цитрусова свежест и приятен послевкус. Поглезете се и няма да съжалявате! : )





 

Рецепта: Необходими продукти:

170 гр. шоколад (70% какао)

80 гр. кокосово масло (разтопено)

50 гр. кокосова захар

120 мл. прясно изцеден портокалов сок*

Настъргана кора от половин портокал

2 яйца

100 гр. брашно

1 ч.л бакпулвер

За украса: няколко тънки резена портокал


*Портокалите, които използвам са за фреш (по-малки са, но са много ароматни, по-сочни и съдържат много повече сок в сравнение с обикновените портокали)

Начин на приготвяне: Загряваме фурната на 180 градуса с вентилатор.

Начупваме шоколада на малки парченца и заедно с кокосовото масло ги слагаме да се разтопяват на водна баня в малък съд. Когато шоколадът се разтопи, махаме съдинката от котлона, добавяме кокосовата захар и портокаловите корички и разбъркваме. Оставяме настрани, докато приготвяме останалите продукти. В купа разбиваме яйцата, добавяме портокаловият сок и шоколадовата смес и разбъркваме добре. Добавяме и брашното и бакпулвера към течните съставки и разбъркваме отново. Изсипваме Брауни тестото в малката тавичка, застлана с хартия за печене. Отгоре украсяваме с няколко тънки резенчета портокал, които притискаме леко надолу. Печем в предварително загрята фурна 15 минути. Преди да разрежем, оставяме напълно да се охлади.

 

Да Ви е сладко!


Защото всеки заслужава здравословен десерт!

bottom of page