top of page

Розово смути


Похапва ви се нещо, но се чудите какво...Искате да е сладичко, но в същото време ниско калорично...И ако може да е супер вкусно, здравословно и лесно за приготвяне : ) Започнете деня с едно свежо сладоледено и засищащо смути с боровинки, малини и овесени ядки в шоколад!


 

Рецепта: Необходими продукти за две порции:

1 замразен банан, обелен и нарязан на кръгчета ½ чаена чаша замразени боровинки ½ чаена чаша замразени малини ½ чаена чаша ядково/прясно/кисело мляко 2 супени лъжици чия ½ чаена чаша неподсладено овесени ядки 50 гр. черен шоколад Начин на приготвяне:

От предходната вечер: 1) Смесваме чия семената с млякото и оставяме в хладилника за една нощ, за да може чията да абсорбира течността и да набъбне. 2) Слагаме плодовете във фризера. 3) Разтопяваме шоколада на водна баня и смесваме с овесените ядки. Слагаме сместа върху фолио и поставяме в хладилник, за да се охлади добре през нощта. На сутринта: 1) Слагаме плодовете и млякото с чията в блендер (високоскоростен) и блендираме до получаване на гладка и кремообразна консистенция като сладолед 2) Изваждаме охладените шоколадови овесени ядки от хладилника и разрязваме с ножа на малки парченца. 3) Пълним 2 чашки/купички до половината с полученото смути и допълнете с шоколадовите ядки.

 

Да Ви е сладко!


Защото всеки заслужава здравословен десерт!

bottom of page