top of page

Бонбони "Брауни"


Страхотни бонбони само с 5 съставки!

Тези Брауни топчета имат наситен какаово-шоколадов вкус, подсладени са с естествената сладост на фурмите, а лешниковият тахан допълва за великолепният вкус и гарантира, че ще свършат на момента ; )

Съветвам ви да разтопите шоколада за овалването на бонбоните в малък съд, за да ви е по-лесно и да не остава "фира" по ръбовете. Най-лесното овалване се получава с помощта на две вилици, като подреждате бонбоните на разстояние един от друг върху дъска, покрита с фолио или хартия за печене.


 

Рецепта:


Необходими продукти за 20 броя:

  • 160 г фурми (без костилка)

  • 120 г бадемов тахан*

  • 40 г какао на прах (неподсладено)

  • ¼ ч.л сол

  • 30 г какаово масло (разтопено)**

  • 190 г черен шоколад (със 70% или повече съдържание на какао)

За поръсване: по желание едра хималайска сол


*Може заместите с лешников/фъстъчен тахан

**Може да заместите с кокосово масло


Начин на приготвяне:

  1. Накиснете фурмите в гореща вода за 15 минути, след което оцедете и подсушете.

  2. Поставете фурмите в блендер заедно с тахана, какаото, солта и разтопеното какаово масло и блендирайте до получаване на хомогенна смес. (Ако не успеете да получите хомогенна смес от първия път (което зависи от мощността на блендера), разбърквайте няколко пъти с лъжица сместа в бледера и бледирайте, докато съставките се смесят добре).

  3. Оформете 20 бонбона от получената смес и ги поставете на разстояние един от друг върху дъска, застлана с хартия за печене (или готварско фолио). Приберете във фризер за 20 минути да стегнат.

  4. Разтопете шоколада на водна баня. Най-добре е да използвате малък и тесен съд, тъй като в него ще ви е по-лесно да оваляте бонбоните, така че да се покрият от всички страни с шоколад.

  5. Оваляйте всеки бонбон в разтопения шоколад с помощта на две вилици, като отново подреждате бонбоните върху дъската, застлана с хартия за печене (или готварско фолио). Приберете в хладилник за 15 минути.

  6. Украсете бонбоните с остатъка от разтопения шоколад с помощта на чаена лъжица и спираловидни движения на ръката. Приберете отново в хладилник за 15 минути.

  7. Преди поднасяне по желание поръсете с едра хималайска сол.

  8. Съхранявайте в хладилник.

 

Да ви е сладко!

Да хапваш здравословно е лесно, вкусно и полезно!


bottom of page