top of page

Бонбони със сушени сливи и орехи


Това бяха едни експериментални бонбони, които се получиха много вкусни. Съдържат само 5 съставки, а комбинацията от сини сливи и орехи сама по себе си е велика!


Лешниковият тахан може да замените с тахан по избор. 

Рецепта:


Необходими продукти за17-18 бр:

 • 200 г сушени сливи (без костилка)

 • 70 г сурови орехи

 • 60 г лешников тахан

 • 30 г кокосово масло (разтопено)

 • 190 г черен шоколад


За украса по желание: 30 г. бял шоколад


Начин на приготвяне:

 1. Накиснете сушените сливи в гореща вода за 15 минути, след което оцедете и подсушете.

 2. Поставете сливите в блендер заедно с тахана и разтопеното кокосово масло и блендирайте до получаване на хомогенна смес. (Ако не успеете да получите хомогенна смес от първия път (което зависи от мощността на блендера), разбърквайте няколко пъти с лъжица сместа в бледера и бледирайте, докато съставките се смесят добре).

 3. Наржете орехите на дребно и ги добавете към сместа. Разбъркайте добре.

 4. Оформете кръгли бонбони от получената смес и ги поставете на разстояние един от друг върху дъска, застлана с хартия за печене (или готварско фолио). Приберете във фризер за 30 минути да стегнат.

 5. След като бонбоните са стегнали, разтопете черния шоколад на водна баня. Най-добре е да използвате малък и тесен съд, тъй като в него ще ви е по-лесно да оваляте бонбоните, така че да се покрият от всички страни с шоколад.

 6. Оваляйте всеки бонбон в разтопения шоколад с помощта на две вилици, като отново подреждате бонбоните върху дъската, застлана с хартия за печене (или готварско фолио). Приберете в хладилник за 15 минути.

 7. Украсете бонбоните с остатъка от разтопения шоколад (или с разтопен бял шоколад) с помощта на чаена лъжица и спираловидни движения на ръката. Приберете отново в хладилник за 15 минути.

 8. Съхранявайте в хладилник.

 

Да ви е сладко!

Да хапваш здравословно е лесно, вкусно и полезно!コメント


bottom of page