top of page

Шоколадови вафлички с лешников крем


Докато бях бременна в 9-тия месец много ми се ядяха хрупкави неща като вафли... Бях си купила няколко пакета с вафлени кори още тогава, но така и не ми остана време да си направя домашни шоколадови вафлички.


Днес обаче, докато моите малки тигърчета спяха, успях да ги приготвя и резултатът надмина очакванията ми. Надявам се и на вас да ви харесат : )

 

Рецепта:


Необходими продукти:

  • 80 гр. лешников тахан

  • 35 гр. сироп от агаве/кленов

  • 25 гр. кокосово масло

  • 2 ч.л какао

  • 270 гр. черен шоколад

  • 3 бр. вафлени кори


Начин на приготвяне:

  1. Разтопяваме на водна баня лешниковия тахан, сиропа от агаве, кокосовото масло и какаото докато получим хомогенна смес.

  2. Намазваме една вафлена кора с половината смес, отгоре поставяме втората кора, която намазваме с останалата част от лешниково-какаовата смес и отгоре поставяме третата вафлена кора, като притискаме съвсем лекичко, за да не се счупят. Прибираме в хладилник за 10 минути.

  3. През това време начупваме шоколада на парченца и също го разтопяваме на водна баня в малък съд.

  4. Разрязваме слепените вафлени кори на квадратчета, всяко от които овалваме в разтопения шоколад с помощта на две вилици. Поставяме шоколадови вафлички върху дъска, застлана с хартия за печене или фолио. Прибираме дъската в хладилника да стягат вафличките за 15 минути.

  5. Изваждаме охладените вафлички и ги украсяваме с остатъка от разтопения шоколад, правейки въртеливи движения с ръката.(ако шоколадът се е втвърдил, разтопяваме го повторно). Прибираме в хладилник за още 15 минути преди поднасяне.

 

Да Ви е сладко!


Защото всеки заслужава здравословна наслада!

bottom of page