top of page

Бонбони с пълнеж от тиква


Ето че настъпи сезонът на тиквите и е време за един шоколадов десерт с тиква! Бързи и лесни за приготвяне, тези есенни бонбони с тиквен пълнеж с удоволствие ще правят команишя на вашето кафе, чай или друга любима напитка!

 

Рецепта:

Необходими продукти:

  • 100 гр. черен шоколад

  • 50 гр. пюре от тиква

  • 2 с.л бадемов тахан

  • 1 с.л кокосово масло

  • 1 с.л сироп от агаве/кленов

  • 1/2 ч.л канела

*В зависимост от формичките на бонбоните, които използвате, може да ви потрябва по-голямо или по-малко количество от продуктите.


Начин на приготвяне:

  1. Разтопяваме шоколада на водна баня. Докато е още горещ, запълваме всяка дупчица на силиконовата формичка за бонбони на 1/3, като внимаваме шоколадът да покрие и страните на формичките, така че пълнежът, който впоследствие сложим да не се излее. Покриването на страните правя като взимам с две ръце силиконовата форма и я накланям бавно във всички посоки. След това, прибираме силиконовата формичка в хладилник за около 15 минути, докато шоколадът стегне.

  2. През това време си подготвяме пълнежа: Разтопяваме на водна баня кокосовото масло, бадемовия тахан и сиропа от агаве, докато се смесят. Отстраняваме от котлона и оставяме сместа леко да изстине. Добавяме пюрето от тиква и канелата и разбъркваме.

  3. Изваждаме силиконовата формичка за бонбони от хладилника със стегналия шоколад и с помощта на малка лъжичка поставяме в средата на всяка дупчица пълнежа от тиква.

  4. Затопляме отново на водна баня разтопения шоколад и запълваме формичките догоре.

  5. Прибираме в хладилник бонбоните докато стегнат добре за около час.

  6. Изваждаме всяка шоколадова бонбона от дупчицата си и поднсяме : )

 

Да Ви е сладко!


Защото всеки заслужава здравословна наслада!

bottom of page