Домашни "Фереро" бонбониЛешници, шоколад и пак лешници... трио за истински ценители.


Бонбоните "Фереро" ми бяха любими преди да спра да ям купешки сладки изделия. Сега пак са ми любимите бонбони, но вече ги хапвам без угризения, бързо и неспирно. На Вас оставям да споделите дали са по-вкусни от оригинала. 

Рецепта:


Необходими продукти за 18-20 броя:

 • 100 гр. шоколад (над 70% какао)

 • 100 мл. кокосово мляко

 • 20 гр. кленов сироп

 • 1/2 ч.л кафе

 • 100 гр. лешников тахан

 • 120 гр. печени белени лешници


Начин на приготвяне:

 1. Разтопяваме шоколада на водна баня. Когато се разтопи, сваляме от котлона, но оставяме съда да стои над топлата вода.

 2. В малка тенджерка загряваме кокосовото мляко на слаб огън, добавяме кафето и бъркаме докато се разтвори.

 3. След това, добавяме кокосовото мляко към разтопения шоколад на тънка струйка, без да преставаме да бъркаме. Добавяме и кленовия сироп и лешниковия тахан и разбъркваме. Оставяме сместа да се охлади на стайна температура, след което прибираме в хладилник за 3 часа да стегне.

 4. Когато сместа стегне, отделяме 20-тина лешника, а останалите нарязваме на дребно и ги разстиламе върху дъска. Изваждаме охладената смес от хладилника, загребваме с лъжица от нея, слагаме в средата един лешник и оформяме топче с двете си длани.

 5. След това овалваме бонбонката в натрошените лешници. (Не се притеснявайте, че сместа става мека в ръцете ви, това е нормално). Така повтаряме с всички бонбонки.

 6. Съхраняваме в хладилник до поднасяне.


 

Да ви е сладко!

Защото всеки заслужава здравословен десерт!

3,219 views0 comments