top of page

Барчета с фъстъчено масло


Тези сурови барчета са пълни с протеин. Това са перфектните малки барчета за лека закуска, които просто трябва да имате в хладилника си! Уверявам ви, че няма да се задържат дълго там. А дори и да не сте големи любители на фъстъченото масло, има голяма вероятност по този начин да го заобичате! (аз съм личен пример :) )


 

Рецепта: Необходими продукти:


60 гр. овесени ядки

50 гр. сурови бадеми

95 гр. фъстъчено масло

55 гр. кленов сироп

100 гр. черен шоколад (80% какао)

3 с.л кокосово масло


За декорация:

1 с.л фъстъчено масло

1 ч.л кокосово масло


Начин на приготвяне:

Поставяме в блендер овесените ядки и бадемите и блендираме до получаване на брашно. Изсипваме ядковото брашно в купичка и добавяме фъстъченото масло и кленовия сироп. Разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес. В малък съд (12x14 см) поставяме хартия за печене, изсипваме сместа за основата на барчетата и притискаме добре към дъното на съда с лъжица. Разтопяваме шоколада заедно с кокосовото масло на водна баня. Изсипваме шоколадовата смес върху ядковата основа.

За декорацията, разтопяваме фъстъченото с кокосовото масло на водна баня. След това, с чаена лъжичка капваме капки от фъстъчената смес върху разтопения шоколад и правим въртеливи движения с клечка. Прибираме съда в хладилник за час, за да стегне.

Важно! Изваждаме от хладилник 15 минути преди да разрежем на малки барчета.

 

Да Ви е сладко!


Защото всеки заслужава здравословен десерт!

Kommentare


bottom of page