top of page
IMG_20220828_143703130_processed[1].jpg

Здравейте!

Много се радвам, че сте попаднали в моя малък вкусен свят!
Надявам се да ви хареса тук и да останете : )

Аз съм Вероника, човекът, който стои зад този профил,
любител кулинар и фотограф, майка на две момчета, целеустремена жена и романтик-мечтател, който и ден не може да преживее без "нещо сладичко".

Обожавам да приготвям десерти, но още по-щастлива съм когато виждам как някой друг се наслаждава на изкушенията ми.


В социалните мрежи съм позната като @dessertsvalley. Там ежедневно споделям бързи идеи за хапване и семейни моменти. Втора поредна година имам своя кулинарна рубрика в списание @9meseca.
 

Как се появи Dessertsvalley

Като малка обичах да помагам в кухнята на мама и баба. Те ме научиха на немалко "манджички" от обикновена салата с праз маслини и оцет до домашна баница, трушийка, пельмени, "сельодка под шубой", торта "Наполеон" и какво ли още не.
В студентските ми години започна голямото желание за кулинарни експерименти, къде успешни, къде не чак толкова, но усещах как ми доставя голяма наслада да гледам как близките ми и гостите, които идваха се радват на приготвената храна и това ме караше да искам да готвя още и още...

С времето желанието ми за готвене прерастна в страст и най-вече в страст към десертите. Близките ми хора знаят, че не мога да съществувам без „нещо сладичко“. Аз така и порастнах с „нещо сладичко“ след училище, в междучасията в гимназията, преди изпити в университета, по пътя за работа... докато в един момент осъзнах, че без сладко наистина не мога, но мога, искам и е важно да избирам какво ям, какъв състав има и как точно е приготвено.

Този момент съвпадна с едно разочарование от неуспех, което първоначално ме накара много силно да се усъмня в себе си. Бях отпаднала на твърде ранен етап (поне за мен) от шоуто "Мастършеф". Отне ми известно време да обмисля случилото се, да приема провала и не след дълго същото това разочарование силно ме мотивира да започна или по-скоро да продължа да правя това, което най-много обичам, но този път споделяйки го с повече хора, за да докажа на себе си, че има смисъл, че мечтите ми имат смисъл, че моята страст вдъхновява и радва и други хора. Така, в началото на 2020 г. създадох своя блог тук и страницата си в Инстаграм @Dessertsvalley, в които споделям частички от себе си.

Благодарна съм на хората, които са до мен и ме подкрепят винаги и въпреки всичко. Някой да вярва в теб дори повече отколкото ти вярваш в себе си, това дава истинска сила!

20220626_144701[1].jpg
20220625_161828[1].jpg
17852869375851954.jpg
17912871833491192.webp
IMG_20200630_092858_446[1].jpg
20220827_173814[1].jpg
17975885548652758.webp

Любопитни факти за мен

--  Казвам се Вероника, но приятелите ми ме наричат Вики. Причината за това несъответствие е, че моята майка е рускиня, а в Русия галеното име на Вероника е Вика, затова Рони или Веро не са били вариант за моите родители.

--  Отраснала съм в голямо семейство - имам сестра близначка, брат и още една сестра. Да, цели 4 деца сме, и то от едни и същи родители! Едно от най-големите богатства, с които съм дарена.

--  Завършила съм бакалавър Международни икономически отношения и магистратура Одитинг. От 8 години работя в голяма одиторска компания, но последните 3 годни прекарвам в майчинство – пъстър период с нужда от много сън, кафе, шоколад и вино, разхвърлени играчки по пода, но с пълно от радост, любов и благодарност сърце.

--  Едно от най-големите ми предизвикателства в приготвянето на десерти беше една сватбена торта (на 3 етажа), която приготвих за една много близка приятелка и която трябваше да пренеса от Варна до Созопол с обикновен автомобил... накрая имаше торта, при това вкусна и цяла, но беше голямо вълнение.

--  Обичам семейството си, родния си град Варна, топло капучино, шоколадово суфле, да купувам цветя от възрастни жени, да се любувам на красиви гледки, да готвя и да пиша, да почивам активно с каране на колелета, сноуборд и АТВ-та... поне до преди децата беше така : )

--  Тренирала съм Акробатичен рокендрол 10 години и имам множество медали и грамоти от този спорт, както и множество разочарования. За съжаление, именно заради това още от детска възраст разбрах какво е "подкупен съдия" и "нечестна игра".

--  Зная как се сее царевица, как се плеви, как се варосват дръвчета, как се прави лютеница "от-до", какво е вада, арпаджик, колтук и по какво ходи колорадския бръмбар, защото цялото си детство прекарвах на село. Също един много любим, незаменим и щастлив период от живота ми.

--  За мен ден без шоколад е пропилян ден. Това също е една от причините да не спирам да измислям нови изкушения.

--  Със съпруга ми се запознахме на уроци по салса.
 
--  Това което споделям тук може да ви изглежда красиво, но ежедневието ми далеч не е перфектно. И аз водя непрестанна борба с времето. Вкъщи често цари негово височество Хаосът. Новите рецепти измислям и готвя по нощите и много често забравям за себе си. Обичам да пиша и за тази страна на монетата. Може да прочетете част от откровенията ми тук

bottom of page